Er-op-uit in de omgeving

Chocolade fietsroute langs de IJssel

Stap bij één van de TOP-en (Toeristische Overstappunten); Zutphen, Bronkhorst of Vierakker op de fiets en geniet van de omgeving. Je fietst door de gezellige stad Zutphen, een stad met vele historische bezienswaardigheden. Maar liefst twee keer steek je de IJssel over. De rivier voert je verder langs mooie landschappen en pittoreske dorpjes. In deze omgeving vind je ook verschillende prachtige kerken die absoluut een bezoekje waard zijn.

Eén van die dorpjes is Vierakker. Parkeer hier jouw fiets en wandel de Ockhorstwandelroute. Je wandelt door groen coulisselandschap en kan zomaar een haas of een ree tegenkomen. Volg de (chocolade-)bruine bordjes en eindig de wandelroute weer bij je fiets.

Klik hier om de route te downloaden.

Een historische omgeving

Een fietstocht door hartje Achterhoek is de ideale manier om lekker uit te waaien. Wilt u onderweg even uitrusten met iets lekkers? Dan bent u bij Chocolaterie Magdalena, ANWB Gastvrij punt van Vierakker aan het goede adres.

Als u een bezoek brengt aan onze chocolaterie dan bezoekt u automatisch landgoed Suideras. Dit landgoed heeft een prachtige historie en veel moois te bieden. Naast een bezoek aan de mooiste kerk van Gelderland wwww.demooistekerk.nl, de Ludgertuin en Chocolaterie Magdalena kunt u in deze omgeving heerlijk wandelen. Aangrenzend landgoed Suideras bevindt zich landgoed Hackfort. Beide gebieden lopen in elkaar over en hebben gezamenlijk nog veel meer moois te bieden. U kunt al dit moois uitstekend bereiken vanaf de ruime parkeerplaats naast het Ludgerusgebouw.

Ockhorstroute (4 of 8 km) wandelroute rondom Vierakker/Wichmond

In 2007 is de Ockhorstroute door Landschapsbeheer Gelderland uitgeroepen tot het mooiste ommetje van Gelderland. Een wandeling in het groen, ontwikkeld door het Dorpsbelang Wichmond-Vierakker. Je loopt door het typische Achterhoekse coulisselandschap rond Wichmond en Vierakker. Houtwallen, weilanden, bossen en akkerland wisselen elkaar af. Je wandelt over paden die tot landgoederen horen, over erven en over een in ere hersteld kerkenpad.

De Ockhorstwandelroute is bewegwijzerd met bruine bordjes met een witte vliegende gans. Volg de richting waarop de gans vliegt. Het routeboekje is verkrijgbaar bij ons in het Koffiehuis.

Begin- en eindpunt: Ludgerusgebouw Vierakker, Vierakkersestraatweg 37, Wichmond.

Bron: Achterhoek.nl | Fotografie: Femme Taken

Bronkhorst – Stoer Stadje (2,6KM)

Bronkhorst is de kleinste stad van Nederland, hoe stoer is dat! Het is ooit ontstaan als kleine boerennederzetting rondom een kasteel. Tegen alle verwachtingen in groeit het dorp bijna niet, alleen in status. De invloedrijke Heren van Bronkhorst zorgen er in de 15e eeuw voor dat Bronkhorst in het bezit komt van stadsrechten. Een stadsmuur wordt gebouwd en een gracht gegraven. De inwoners voelen zich veilig! Totdat een verwoestende stadsbrand in 1633 de meeste panden in de as legt… Ondanks deze ramp heeft Bronkhorst haar middeleeuwse sfeer goed kunnen behouden.

Deze wandeling combineert een bezoek aan het stadje met een mooie wandeling in de landelijke omgeving aan de oevers van de IJssel.

Download deze route gratis via de Routabel app.

× WhatsApp